Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Župne obavijesti - Nedjelja, 29. rujna 2019.

U iduću su nedjelju svete mise po redovitom rasporedu. A poslije večernje svete mise, naše Školske sestre franjevke, povodom 120 godina prisutnosti u Hercegovini, predstavit će svoju zajednicu te se prisjetiti sestara koje su rodom iz naše župe i koje su ovdje kod nas djelovale. Dakle, sve vas pozivamo da u iduću nedjelju poslije svete mise u 18 sati dođete u našu dvoranu ispod Franjevačkog muzeja te se tako upoznate sa životom i radom naših sestara.

U utorak započinje listopadska pobožnosti. Pobožnost će biti u svim našim crkvama i to od ponedjeljka do petka. Dakle, subotom nema pobožnosti. Raspored je sljedeći: u Tomislavgradu molitva krunice započinje u 18:00 sati; u Stipanićima i Kovačima u 17:00 sati; a na Širokovcu u 16:00 sati. Poslije krunice slavit ćemo svetu misu na svim mjestima.

U četvrtak je Obred Preminuća sv. Franje Asiškoga – Transitus – koji se slavi uoči svetkovine sv. Franje. Obred će biti u našoj bazilici u Tomislavgradu poslije listopadske pobožnosti, a poslije obreda slavit ćemo svetu misu. Pozivamo sve vas župljane da dođete na ovaj jedinstveni obred u Crkvi, osobito članove Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, kako bi zajednički dočekali svetkovinu sv. Franje. Taj dan neće biti klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu.

Inače, klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu kroz mjesec listopad bit će svaki četvrtak odmah poslije pobožnosti i svete mise.

U petak je svetkovina sv. Franje Asiškoga. Raspored svetih misa u našoj župi je uobičajen: jutarnja sveta misa je u 7:00 sati i večernja sveta misa poslije listopadske pobožnosti. Sveti se Franjo svečano slavi u župama Bukovica i Rašeljke. Tamo su svete mise u 11:00 sati.

NAJAVLJUJEMO ŽENIDBU SLJEDEĆIH ZARUČNIKA:

Darko Križanac  iz Tomislavgrada, sin Joze i Cvite r. Tokić, i Biljana Kelava iz Tomislavgrada, kći Bože i Mire r. Krišto.

UKOLIKO NETKO ZNA ZA KAKVU ZAPREKU SPOMENUTIH ZARUČNIKA, DUŽAN JE TO (PO SAVJESTI) JAVITI U ŽUPNI URED

Naši pokojni: u Sydneyu (Australija) umrla je Janja Petrović rodom iz Tomislavgrada. Pomolimo se...