Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Framin - susret franjevačkih ministranata iz Hercegovine

854( Ponedjeljak, 24. 5. 2011. - MIRIAM) U subotu, 21. svibnja 2011. na Širokom Brijegu je održan susret franjevačkih ministranata iz Hercegovine – Framin 2011. Ukupno je sudjelovalo oko 800 ministranata iz 24 župe: Čerin, Čitluk, Drinovci, Gorica, Gradnići, Humac, Klobuk, Kočerin, Kongora, Konjic, Ljuti Dolac, Međugorje, Mostar, Posušje, Posuški Gradac, Roško Polje, Ružići, Seonica, Široki Brijeg, Šujica, Tihaljina, Tomislavgrad, Veljaci i Vitina.
Prvi dio cjelodnevnog programa odvijao se u samostanu na Širokom Brijegu. Ministranti su sa svojim voditeljima već oko 8,30 počeli pristizati u dvorište samostana. U 9,30 slavljena je sveta misa koju je, u zajedništvu s još 12 svećenika, predvodio fra Robert Jolić, voditelj ministranata u Čitluku. Nakon mise, koju su pjevanjem animirali članovi širokobriješke Frame, po pet predstavnika iz svake župe otišlo je rješavati kviz znanja, a svi ostali u crkvi su molili Gospinu krunicu, koju je svaki sudionik ovog susreta dobio na dar. Po završetku molitvenog programa, ministranti su imali priliku pogledati izložbene prostore Franjevačke galerije i Franjevačke riznice, koje se nalaze u sklopu širokobriješkog samostana. Zadnji dio dopodnevnog programa bio je objed kojeg je svaka župa organizirala za svoju skupinu ministranata.

Drugi dio ovog susreta bio je obilježen različitim sportskim natjecanjima koja su bila organizirana na sportskim terenima Musa – Karačić, a u vlasništvu nogometnom kluba Široki Brijeg. Ministranti su se natjecali u nogometu, ministrantice u graničaru, a tko je želio mogao je prijaviti svoju ekipu i za igre bez granica. U nogometu su se natjecale 23 ekipe. Prvo mjesto osvojili su ministranti iz Seonice, drugo ministranti iz Gradnića, a treće je pripalo prošlogodišnjima prvacima ministrantima iz Gorice. U graničaru se natjecalo 9 ekipa. Prvo mjesto je osvojila ekipa iz Roškog Polja, drugo iz Vitine, a treće iz Konjica. U igrama bez granica rezultati su ovakvi: u povlačenju užeta najbolji su bili ministranti s Kočerina, u skakanju u vrećama ministranti iz Kongore, u štafeti ministranti s Humca, u jedenju pudinga prvo mjesto su podijelili ministranti iz Međugorja i Posušja, a u puhanju brašna i traženju slatkiša ispod njega najbolji su bili ministranti iz Međugorja. Na koncu smo imali i rezultate kviza znanja te smo mogli proglasiti pobjednike: prvo mjesto u kvizu osvojili su ministranti iz župe Kočerin, drugo ministranti iz Roškog Polja, a treće ministranti iz Širokog Brijega.