Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Pozlaćeno misništvo fra Otona Bilića

U nedjelju, 3. kolovoza 2014., na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, član naše Provincije o. fra Oto Bilić je u krugu tomislavgradske samostanske obitelji samozatajno i skromno ali svečano proslavio svoju Zlatnu misu.

 Samostansko se bratstvo najprije okupilo u samostanskoj kapelici na euharistijsko slavlje koje je pred nazočnom subraćom i sestrama predslavio sam slavljenik uz asistenciju oca provincijala fra Miljenka Šteke i mjesnog župnika i samostanskog vikara fra Velimira Bagavca. 

 Uz ovo zlatomisničko slavlje prigodnu homiliju održao je otac Provincijal. Fra Miljenko je govorio toplo i iz srca, kako je to već i uobičajeno u ovakvim prigodama. Istakao je tolike ljudske i redovničke sposobnosti i vrline našega slavljenika. Osobito pak njegovu blagost i vedrinu, nenametljivu komunikativnost. Naravno, otac provincijal je zahvalioProvidnosti što ga je podarila našoj zajednici, ali i fra Oti za sve dobro koje je kroz pola stoljeća svoga svećeničkoga života i rada činio i učinio bezpridržajnom žrtvom u svekolikom radu na njivi Gospodnjoj gdje god je i kada god je to zatrebalo.

 Osobito valja istaknuti fra Otin boravak i rad, žrtvu i upornost u našem samostanu u Mostaru kad je bio najteže - u vrijeme Domovinskoga rata, gdje je bio i teško ranjen. Ali uzmicao nikad nije. Ta to mu je u naravi. Nošen ljubavlju prema Bogu, franjevačkoj zajednici i svome hrvatskome narodu, naš  je zlatomisnik s puno taktičnosti i samozataje obnašao mnoge odgovorne dužnosti:  kapelan, kateheta,  zadnji doratni župnik  Nevesinja, odgojitelj, gvardijan, tajnik Provincije... Isticao se i kao vješt i sposoban graditelj. Na taj način naš zlatni fra Oto je Bogu, Redu, našoj Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji i svome hrvatskome narodu vjerno i predano služio kroz punih 50 godina. Doživljaj kapelice – Zlatne mise - prenio se i nastavio za obiteljskim stolom u klaustru samostana.

Uz samostansko osoblje slavlju su nazočili: tajnik Provincije fra Mate Dragićević, fra Ivan Dugandžić i fra Mladen Herceg iz Međugorja, te fra Nikola Pašalić župnik u New Yorku i fra Niko Leutar, misionar u Aarau u Švicarskoj. Uz čestitke i pjesmu čule su se i zdravice sa željom da mu Gospodin podari krepko zdravlje kako bi se fra Otino zlato, dao  Bog, pretvorilo u dijamant.  Ad multos annos! 

FRAMIR