Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Općina Tomislavgrad i sve župe Duvanjskog dekanata u zajedničkoj akciji

Na inicijativu općinskoga načelnika Ivana Vukadina danas je u zgradi općine Tomislavgrad održan sastanak na kojem se razgovaralo o organizaciji prikupljanja pomoći za vodenom stihijom pogođene krajeve općine Žepče i Posavine.

Uz općinskoga načelnika sastanku su nazočili i Jozo Jakić pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu, Ilija Krišto, ravnatelj tomislavgradskoga Centra za socijalnu skrb, fra Jozo Radoš Đoka, župnik u Rošku Polju i voditelj DHU Kap ljubavi te ostali župnici Duvanjskoga Dekanata. Na sastanku je dogovoren način prikupljanja pomoći koja će se prikupljati kroz cijeli ovaj tjedan.

Općina Tomislavgrad, Dekanat Duvanjski, DHU Kap ljubavi i Centar za socijalnu skrb Tomislavgrad i Crvenik križ pozivaju sve žitelje općine Tomislavgrad da se, sukladno svojim mogućnostima, uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći stradalima u poplavi na području Posavine i općine Žepče.

 

Kako pomoći?

 - Svoje novčane priloge možete donirati u svih deset župnih ureda a od istih će se (ovisno o prikupljenim sredstvima) i u dogovoru s predstavnicima poplavom pogođenih općina kupiti potrebito i isto im dostaviti,

-  Konzervirana hrana, voda, tjestenina, ulje, šećer, brašno, sol te ostale  lako nepokvarljive namirnice, kao i higijenske potrepštine, možete svakog radnoga dana, u vremenu od 8-17 sati, dostaviti do skladišta DHU Kap ljubavi (Ulica Mijata Tomića, preko puta zgrade Brodomerkura), gdje će robu preuzeti volonteri ove Udruge.

-  Akcija prikupljanja pomoći ostaje otvorena do petka (23. svibnja), do 17 sati.

-  Za sve informacije možete se obratiti na kontakt telefone:

 

Centar za socijalnu skrb 034/ 352 247 352 247

DHU Kap ljubavi 034/354 420;354 420

 

 

Na kraju donosimo i obavijest župnika, župe sv. Mihovila u Tomislavgradu, fra Velimira Bagavca:

 

Dragi župljani, svjedoci smo svi ovih zadnjih dana kako su zbog poplava mnogi ljudi u našoj zemlji morali napustiti svoje domove, a neki su izgubili i svoje živote. Sa svih strana stižu vapaji za pomoć.  Naša župa će se uključiti zajedno s drugim župama našeg Duvanjskog dekanata u prikupljanju pomoći za ugrožene ljude u Žepču, Orašju i Domaljevcu.

Pozivamo vas da budete solidarni s ljudima koji su u potrebi i da sudjelujete u ovoj akciji.

-         Svu nepokvarljivi hranu (konzerviranu): brašno, ulje, šećer, sol, tjesteninu... vodu, higijenske potrepštine, pokrivače (deke) možete odnijeti u skladište „Kapi ljubavi“ preko puta Brodomerkura svaki dan od 8.00 do 17 sati. Akcija će trajati do petka do 17.00 sati.

-         Novčane priloge možete donijeti u župni ured.

-         Garderobu ne treba donositi.

 

Unaprijed vam zahvaljujemo!