Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Odličan nastup naših ministranata

Već godinama se održava susret ministranata iz svih franjevačkih župa na području Hercegovine pod nazivom Framin. Ove godine susret se održao u subotu, 17. svibnja u Mostaru. Ukupno je sudjelovalo 733 ministranta iz 21 župe.

 S ministrantima su došli njihovi voditelji fratri uz nekoliko iznimaka gdje voditelji nisu mogli doći nego su poslali svoje ministrante s ministrantima susjedne župe. Okupljanje je započelo već u 9 sati a u 90.30 počela je sv. misa koju je predslavio fra Mario Ostojić, župni vikar na Širokom Brijegu.

U koncelebraciji je bilo trinaest svećenika. Misno pjevanje animirali su postulatni i novaci. Nakon mise je uslijedio program u crkvi: postulatni i novaci su predstavili svoje zajednice i život u njima i pri tome su i posvjedočili svoj duhovni put do franjevaštva koji je manje-više započinjao od ministriranja. Kroz to vrijeme u dvorani odražavalo se natjecanje u kvizu.

 Prvo mjesto osvojila je župa Čerin, drugo mjesto Tomislavgrad i treće Bukovica.

Bez obzira na ova tri mjesta, svi sudionici kviza pokazali su zavidnu razinu znanja što je svakako zasluga njihovih voditelja.

Nakon ručka u 12 sati započelo je natjecanje u sportskim disciplinama (nogomet, graničar, igre bez granica) u Rodoču na sportskim terenima PMF-a Sveučilišta u Mostaru.

 

Nagrade su osvojile sljedeće župe:

 

Nogomet:

1. mjesto Gorica-Sovići

2. mjesto Humac

3. mjesto Kočerin

Graničar:

1. mjesto Roško Polje

2. mjesto Bukovica

3. mjesto Gorica-Sovići

 

Igre bez granica:

1. mjesto Posušje

Sve je zajedno završilo negdje oko 16 sati. Pobjednici su dobili pehare i dodatne nagrade, zahvalili se Gospodinu i puni dojmova vratili se u svoje župe.

Svakako valja napomenuti da smo ovom prigodom podijelili 9 Biblija i 60 Novih zavjeta. Polovica od toga je donacija Naših ognjišta pa im se iskreno zahvaljujemo. Posebno se zahvaljujemo samostanu u Mostaru koji je bio domaćin ovih događanja i gvardijanu fra Iki Skoki koji je počastio ručkom i pićem voditelje ministranata kao i sve suradnike ovoga događaja.

Ovaj cjelodnevni susret ministranata organizirali su postulanti, framaši, trećari, studenti PMF-a i fra Stanko Mabić, provincijski promicatelj zvanja.

MIRIAM