Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Završio 26. Svjetski susret mladih

svjetski_dan_mladih_madrid_2011_210x140( Utorak, 23. 8. 2011. – www.raskrizje.com) Završen je 26. Svjetski dan mladih. Papa je služio završnu euharistiju na kojoj se, prema procjenama španjolske televizije, okupilo oko dva milijuna mladih u zračnoj luci Cuatro Vientos – četiriju vjetrova.

Tu je sinoć predvodio i molitveno bdijenje, koje je bilo poremećeno jakom kišom, tako da su organizatori imali velikih problema, jer je prijetila opasnost i samom oltaru da se sruši kao i stolovi na kojima su se čuvali kaleži s hostijama za pričest, tako da se danas mnogi nisu mogli pričestiti. Papa je misu predslavio u koncelebraciji s kardinalima, (nad)biskupima, te s oko 13 tisuća svećenika. Misnom slavlju nazočio je i španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofija.

Na početku slavlja u pozdravnoj riječi, madridski nadbiskup kardinal Antonio Maria Rouco Varela znakovitim je označio sunčano jutro koje je nakon noći koju su mladi proveli u bdijenju, obasjalo Madrid i time najavilo svjetlo uskrsloga Krista koje se obnavlja u slavlju euharistije kojom predsjeda Petrov nasljednik.

Papa Benedikt je povjerio mladima da je cijelu noć mislio na njih i primjetio da se nada kako su mogli bar malo spavati. Pozvao ih je da žive svoju vjeru u zajedništvu s drugima, jer se Isusa ne može slijediti i služiti sam. Tko popusti pred napašću da krene sam ili proživljavati vjeru individualističkim mentalitetom, koji danas prevladava u društvu, riskira – uvjeren je Papa - da uopće ne susretne Isusa ili će slijediti njegovu krivu sliku. Vjerovati znači osloniti se na vjeru svoje subraće, a istodobno vlastita vjera mora služiti drugima da se mogu u teškim trenucima na nju osloniti – istaknuo je Papa Benedikt XIV. posvjedočivši da Bog ne napušta svijet, jer je potreban svijetu. 

Molitvu vjernika za Crkvu, Papu, za sve mlade svijeta, za potrebe mladih, za okupljenu Božju obitelj mladi su izrekli na španjolskome, kineskom, arapskom, poljskom i njemačkom jeziku.

Na kraju mise, riječ zahvale Papi uputio je predsjednik Papinskog vijeća za laike kardinal Stanislaw Rylko.
Došli smo do vrhunca 26. Svjetskog dana mladih u Madridu. Ovdje su pred vama, Sveti Oče, mladi iz svih krajeva zemlje: mlada Crkva, puna radosti i entuzijazma. Mladi su to koji su ponosni što pripadaju Kristu i Crkvi. Uistinu se radi o jednoj generaciji koja traži Boga i koja je ovih dana živjela sigurno: Ukorijenjeni i nazidani na Kristu, učvršćeni vjerom. Sigurni smo kako će to i dalje biti tako! To je papina mladež, rekao je kardinal Rylko.
Kardinal je zahvalio i za „Youcat" koji će mladi proučavati i tako produbljivati svoju vjeri. U ovoj prigodi, kardinal Rylko je izrekao i zahvalu bl. papi Ivanu Pavlu II. koji je ustanovio Svjetski dan mladih.
Odlaskom iz Madrida u svoje zemlje, u svijet mladi odlaze kao misionari, apostoli nove evangelizacije. Blagoslovite ove misionare, rekao je kardinal Rylko.
Potom je Papa simbolički predao mladima križeve u znak misionarske službe.

Prije rastanka i molitve Anđeoskog pozdravljenja Papa Benedikt, koji je bio inače zadovoljan odvijanajem susreta, brojem, sudjelovanjem i ponašanjem sudionika, pozvao je mlade da u svojim sredinama odvažno pruže svjedočanstvo kršćanskog života kako bi postali kvasac novih kršćana i pomogli da Crkva ponovno oživi u srcima ljudi. Preporučio im je da prenesu njegovu skrb i pažnju svojim vršnjacima, posebno onima koji nisu imali mogućnosti doći na susret kao i svojim obiteljima i zajednicama u kojima žive. Istaknuo je da vjera nije neka teorija. Vjerovati znači imati posebnu vezu s Kristom i s njime u crkvenoj zajednici u kojoj se čovjek nalazi živjeti. Najavio je da će se idući Svjetski susret mladih održati 2013. u glavnom gradu Brazila Rio de Janeiru te su španjolski mladi predali križ mladim Brazilcima. 

Nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja, Papa se prisjetio i žrtava teške zrakoplovne nesreće koja se prije tri godine dogodila u madridskoj zračnoj luci Barajas u kojoj je poginulo 154 od 172 putnika španjolskoga zrakoplova. Upravo iz te zračne luke Papa će odletjeti zrakoplovom za Rim.