Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Podijeljen sakrament Svete potvrde

Danas je u Župi sv. Mihovila u Tomislavgradu biskup mostarsko-duvanjski, dr. Ratko Perić, podijelio pečat duha svetoga na 52 djevojke i 70 dječaka

U Spomen bazilici u Tomislavgradu, u prepunoj crkvi, na početku Svečanog misnog slavlja dvoje krizmanika je recitiralo  pjesmu dobrodošlice:“Duvanjsko polje nažimlje grudi…“, a riječi dobrodošlice u ime svih krizmanika, njihovih roditelja, kuma i kumova, redovnica i redovnika, u ime svih vjernika, uputio je župnik fra Velimir Bagavac.
U nadahnutoj propovijedi, a kako je rekao,  potaknut riječima fra Velimira da krizmanike uputi kako više ljubiti Isusa, biskup je u dvije prispodobe krizmanicima i svim vjernicima govorio o snazi vjere. U prispodobi kad Isusu donose bolesnog mladića, koji je oduzet i o kojemu više nema nitko od bližnjih skrbiti, pa je „pao na teret selu“. Seljaci mole Isusa da ga ozdravi, a Isus se oglasi: „Ovog mladića prvo treba odriješiti od grijeha, ozdraviti mu dušu, a potom tijelo“!. I bi tako, jer su oni koji su ga donijeli vjerovali da Isus to može.
U sličnoj prispodobi rimski pukovnik dovodi Isusu bolesnog slugu i ovaj ga ozdravlja, jer pukovnik vjeruje u Isusovu moć.

Biskup je potom podijelio svetu potvrdu krizmanicima, pohvalivši njihove roditelje koji im daju tako lijepa imena.
Svečanost misnog slavlja u bazilici uveličalo je pjevanje Velikog Župnog zbora Nikole Tavelića.
Na kraju misnog slavlja, župnik fra Velimir je zahvalio svima koji su doprinijeli da ovo bude uistinu Svečano misno slavlje.
Zahvalio je ocu biskupu, čestitao krizmanicima, te je zahvalio fra Josipu Mioču koji je, zajedno sa župnikom pripremio krizmanike za sakrament svete potvrde, zahvalio Frami, časnim sestrama, zboru...
I biskup Ratko Perić je zahvalio svima na , kako je kazao, riječima srdačne dobrodošlice i lijepom ozračju u kojemu je proteklo ovo misno slavlje.
-I dragi krizmanici, nemojte barem večeras ovaj svečani dan završiti u kafićima, a i vi ste roditelji odgovorni za to. Ne recite mlado-ludo, evo neka je mlado, ali zašto bi bilo ludo?-riječi su biskupa Ratka.

Nakon misnog slavlja, kumovi su, po običaju, darivali svoju kumčad, a potom se blagovalo u kućama krizmanika.

 

 

TN/ Josip Krišto