Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Dan zajedništva u župi sv. Mihovila

Nakon dogovora na siječanjskome pastoralnom sastanku koji se održao pod vodstvom župnika fra Velimira Bagavca končano je došao i ovaj dan, „Dan zajedništava 2014.“ u kojem su članovi dječjih skupina aktivnih u našoj župi odmjerili snage u poznavanju vjerskih sadržaja a potom i u fizičkim vještinama. 

Bilo je tu ministranata čitača i pjevača iz centra župe kao i njenih filijala Stipanića, Kovača i Širokovca. Atmosfera je bila opuštena i vesela kao da je doista vrijedilo ono staro olimpijsko de Coubertinovo geslo: „Važno je sudjelovati...“, no ipak važno je bilo i pobijediti jer je ekipa pobjednica u kvizu znanja dobila priliku provesti tri dana na moru u Šibeniku, dok su drugoplasirana i trećeplasirana ekipa kao nagradu dobile Biblije i Nove zavjete. Prvu nagradu je osigurala obitelj Ljubka Jurića iz Stipanića a drugu i treću nagradu Naša Ognjišta i njihov dugogodišnji ravnatelj fra Gabrijel Mioč.

Samo testiranje učenika podijeljenih u 9 skupina sa po četiri člana započelo je u 10 sati pod budnim okom vjeroučiteljica Maje Mioč i Ivane Kelave Matić, koje su ujedno i pripremile testove, te sestre Tomislave Šaravanja. Da ne bi sve palo u zaborav pobrinula se pastoralna suradnica filijale Sv. Stjepana Stipanići pedagoginja Anita Krakan, koja je sve današnje događaje ovjekovječila pomoću fotoaparata. Nakon završenog testiranja premjestili smo se s drugom djecom koja se nisu natjecala u župnu crkvu sv. Nikole Tavelića a u kojoj nam je svoj životni i svećenički put opisao i posvjedočio fra Anthony Burnside, Australac, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM koji u našoj župi djeluje kao župni vikar. Po završetku njegovog svjedočenja svi smo skupa zapjevali poznatu pjesmu Ivana Pavla II. „Krist na žalu“, napravili zajedničku fotografiju ispred naše bazilike a potom se premjestili u veliku dvoranu Pastoralnog centra u kojem nam je župni vikar fra Josip Mioč priredio gledanje filma „Priča o Isusu“.

Po pozornosti i mirnom ponašanju djece vidjelo se da uživaju te upijaju svaku scenu i riječ filma. Njegov svršetak nije značio ujedno i naš rastanak nego samo kratki predah uz slasne komade pizze i sokove a sve to kako bi se dobila potrebna energija za ono što je uskoro uslijedilo. Naime, župni vikar fra Mirko Bagarić priredio je uz asistenciju vjeroučiteljica Kristine Lončar i Jelene Anić tzv. Igre bez granica za oko 130 djece koja su sudjelovala u ovim događajima. Bilo je tu mnoštvo zanimljivih i nadasve smiješnih igara popraćenih gromoglasnim navijanjem i smijehom. Ovaj će nam najveseliji dio našeg druženja zasigurno ostati dugo u sjećanju.

I na samom kraju kad smo svi već pomalo bili umorni od umnog i fizičkog napora, pristupilo se u župnoj crkvi svečanom proglašenju pobjednika kao i zahvalama svima onima koji su sudjelovali te dali svoj doprinos organizaciji susreta „Dan zajedništva 2014.“  

Sudjelovale su slijedeće ekipe:

Tomislavgrad: Sv. Cecilija (voditeljica s. Marija Martinović), Anđeli, Sv. Ana (voditeljice Kristina Lončar i Jelena Anić), Sv Nikola, Sv. Mihovil (voditelji Anthony Burnside i Ivan Sušilović)

Stipanjići: Sv. Franjo i Sv. Ivan (voditelj Anita Krakan)

Širokovac: Trubaduri i Glasnici (voditelj fra Velimir Bagavac)

Prvo mjesto osvojila je ekipa Glasnici - Širokovac (voditelj fra Velimir Bagavac), drugo mjesto ekipa Sv. Cecilija - Tomislavgrad (voditejica s. Marija Martinović) a treće ekipa Sv. Ivan – Stipanići (voditeljica Anita Krakan).

Nakon čestitki i pljeska zasluženim pobjednicima, rastali smo se uz molitvu, pjesmu i blagoslov te uz obećanje da ćemo se i slijedeće godine družiti na ovakav ili barem sličan način.

Fotogalerija: