Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Dvadeseta obljetnica svećeničkog ređenja

U utorak, 22. srpnja 2014., sedmorica naše braće, proslavila  su 20. obljetnicu svećeničkoga ređenja. 

Zaređeni su 10. srpnja 1994. u Tomislavgradu, a zaredio ih je mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski.

Njihova imena su:

fra Tomislav Jelić

fra Robert Jolić

fra Robert Kiš

fra Stjepan Martinović

fra Branko Radoš

fra Ivan Sesar

fra Jago Soče

Prigodom proslave ove obljetnice svećeničkog ređenja okupila su se šestorica slavljenika.

Opravdano je izostao fra Jago Soče. Ovoj proslavi pridružila su se i sljedeća braća: fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji za SAD i Kanadu; fra Mate Logara, fra Petar Drmić, fra Josip Mioč, fra Emanuel Letica, fra Miro Šego i fra Vinko Kurevija.

Program je započeo riječima pozdrava i dobrodošlice župnika župe Kongora, a ujedno i jednog od slavljenika, fra Stjepana Martinovića.

Nakon toga u 10,30 započelo je misno slavlje u crkvi Srca Isusova u Kongori kojega je predvodio fra Vinko Kurevija. U svojoj nadahnutoj i odlično sročenoj propovijedi fra Vinko je naglasio da su obljetnice ređenja važne kao i datumi da se čovjek vrati na sam čin i na mjesto gdje je za svećenika zaređen. Da tim činom sam sebi posvijesti svetost sakramenta kojeg nosi i službe koju obavlja.

Fra Vinko je propovijed završio molitvom jednog laika za svećenike u kojoj su Bogu izrečene molitve za svećenika koji bi trebao biti bliz Bogu i ljudima. Zaključak je bio da:“Ljudi ne trebaju savršenog svećenika jer takav svećenik neće moći razumjeti nesavršene ljude.“

Na kraju misnog slavlja nazočnima se obratio i fra Jozo Grbeš koji je kazao da pri svakom posjetu Hrvatskoj katoličkoj misiji u New Yorku, gdje je zaređen za svećenika,  uvijek zastane i pomoli se na mjestu gdje je primio sakrament sv. Reda i na mjestu gdje se potpuno predao Bogu.

Nakon misnog blagoslova i zajedničkog fotografiranja, slavljenici i njihovi uzvanici zaputili su se u mjesto Grla ( župa Kongora) gdje su ih dočekali, pripremajući hranu, fra Mladen Rozić i fra Jozo Radoš – Đoka.

Druženje se nastavilo uz ručak i sportske aktivnosti. Braća su iza ručka, u veselom i bratskom raspoloženju,  zaigrala nogomet, boćanje i odbojku. U dobrom raspoloženju,  ugodnim prisjećanjima i smiješnim dosjetkama stigli su i večernji sati i vrijeme za rastanak.

Našim slavljenicima želimo još puno godina rada na njivi Gospodnjoj uspjeha i Božjeg blagoslova u njihovu svećeničkom životu i radu.

Zahvaljujemo i dragom Bogu na njihovu pozivu i daru svećeništva, svima onima koji su pripremili ovaj prekrasan susret i koji su svojim sudjelovanjem i raspoloženjem doprinijeli da ovaj susret prođe u prekrasnom ozračju.

M.Š.