Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Kratak osvrt na 15 godina djelovanja Kapi ljubavi

Svima nam je poznato da u  Tomislavgradu djeluje duhovno- humanitarna udruga „Kap ljubavi“. 

O samim početcima u udruzi je bilo nekolicina volontera, točnije to su bile četiri djevojke- Ivana, Tina, Marija i Klara koje su danas sve udane gospođe i život ih je odveo nekim drugim putovima.

Netom poslije osnutka ljudi su se sve više i više pridruživali Kapljici, istaknuo je fra Jozo. Udruga je prvenstveno osnovana sa željom da se pomogne socijalno ugroženima na području naše općine. “Kap ljubavi“ okupljena je sa 25 članova svih dobi i profesija, ali svi su  volonteri koji su željni pomoći potrebitima bez naknade.

Udruga trenutno skrbi za 365 štićenika na području općine Tomislavgrad. Proširila  je svoje djelovanje na području Bosne i Hercegovine. Početkom ovog mjeseca Udruga je proslavila i petnaestu obljetnicu postojanja. Također govori Đoka, kako za vrijeme najvećih blagdana imaju humanitarne akcije koje su postale tradicija. Napominje kako i sada za vrijeme došašća pripremaju tradicionalne prazne kutije, koje dobročinitelji u skladu sa svojim mogućnostima pune i vraćaju  ih Udruzi. Nakon što ih donesu „obvezno ih pregledamo i dijelimo štićenicima“. No to je samo jedna od akcija, napominje (Uskrs, sv.NikolaTavelić).

Udruga uvijek prima nove članove, samo pojedinac mora imati malo entuzijazma, malo slobodnog vremena i dobru volju. Petnaesta obljetnica „Kap ljubavi“ navela me da se zapitam da li je Udruga dobila neko priznanje? Osmijeh bakice, zagrljaj djeteta koje ne hoda- znači više od bilo kojeg priznanja. Trudimo se unijeti malo sunca u ove tužne dane!-napominje fra Jozo te ističe da je zadovoljan odazivom s obzirom na vrijeme u kojem živimo.

Iskoristila sam priliku da upitam i dugogodišnju članicu Dražanu Perković što se promijenilo u njenom životu otkada je član Udruge? Ne mogu se sjetiti kakav mi je život bio prije, jer kad se jednom dadneš u Udrugu srcem onda te to ponese. I mene nosi već petnaest godina, kroz smijeh odgovara. Ističe da je djelovanje „Kap Ljubavi“ prešlo granice Bosne i Hercegovine te čak stiglo i do crnog kontinenta. Pitala sam i fra Jozu želi li nešto poručiti mladima- Svi ne možemo biti veliki i slavni ali možemo biti dobri. Slogan udruge je „Pomozi i ti onome koji nema“.

Na samom kraju razgovora fra Jozo se želi zahvaliti u ime „Kap ljubavi“ svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da rođendan Kapljice prođe onako svečano i u dobrom raspoloženju jer smo dobili informaciju da su se svi osjećali lijepo i da smo svi bili jedna velika obitelj. Na poseban način zahvaljujemo gospodinu Lovri Čujiću, vlasniku svadbenog salona „Lovre“ koji je sve ove godine uz „Kap ljubavi“. Njegovoj obitelji, kuharima i konobarima. Također zahvaljujemo grupi Afrodita, Draženu Žanku, Ivici Bagi i fra Đokinom prijatelju Šimi Jovancu. Svi su tu večer besplatno došli i dali svoj prilog obljetnici „Kapi ljubavi“. Zahvaljujemo svim domaćicama koje su pomagale u pripremi hrane i našim majstoricama za torte Katici Čamber, Višnji Radoš, Ljilji Ćosić i Ivanki Antosović. Jednom riječju od srca svima veliko hvala.

I jedan podatak koji, vjerujemo, sve zanima, a u ovoj Udruzi nema tajni, sve je transparetno- od donacija (prodaja karata, tombola i donacija u novcu) prikupljeno je negdje oko 18.000 KM. Dan nakon proslave jedan dio novca već je iskorišten za kupnju hrane i higijenskih potrepština.

Završila bih ovaj članak da je jako teško govoriti o Kapi ljubavi i što je učinila za ovu  sredinu. Jednostavno posjetite stranicu www.kapljubavi.com i saznajte kako im možete doprinijeti.

Ana Ćosić/ TGportal.net