Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Nikolijade u Vinici i Viru

sveti-nikola( Utorak, 11. 12. 2012. – Don Ilija Drmić) U župi Rođenja Marijina u Vinici župnik don Bariša Čarapina priredio je na spomendan sv. Nikole nikolinjsku priredbu kada je podijelio za 20-ak djece darove “Sv. Nikole“.

U susjednoj župi sv. Jure u Viru župnik don Ilija Drmić sudjelovao je u nikolijadama što su ih pripremile učiteljice na čelu s ravnateljicom Mirjanom Mikulić u podružnoj osnovnoj školi u Dubravama i u središnjoj osnovnoj školi Franice Dallera u Viru. U ovim dvjema školama darove je podijelio “Sv. Nikola“ za 120 djece. Djeca su pripremila raznovrsne recitacije, recitale i dramolete u čast sv. Nikoli, zaštitniku djece i pomoraca. Darovima su se uvelike obradovala djeca ovih dviju župa što će uvijek nositi u svojoj svijesti kao i činjenicu da Bog po svome sv. Nikoli nagrađuje samo one koji su dobri, a zločeste potiče da se poprave te da i oni budu dobri.

Ovom zgodom obnovljeno je sjećanje svoj djeci, njihovim učiteljicama i roditeljima na nikolinjsku tročinsku operetu što ju je napisao svećenik Jerko Grižinčić s naslovom Sveti Nikola dolazi u kojoj sudjeluje mnoštvo djece, koja predstavljaju anđele, krampuse, sv. Krišpina i Gerarda, te druga lica. Prvi čin se događa u nebu s anđelima, koji se spremaju za veliku svečanost i odlazak na Zemlju, te pjevaju anđeosku himnu. Oni će ponijeti darove dobroj djeci a podijelit će ih sv. Nikola. Postolar sv. Krišpin i krojač sv. Gerard izrađuju cipele i odijela za siromašnu djecu. Drugi čin se odvija u modernom paklu. Đavli na čelu s Luciferom čitaju loše novine, pjevaju paklenu himnu i govore kako će zavesti djecu i mladež na loš put i tako ih dovesti u pakao, zatim planiraju kako će pratiti sv. Nikolu na tome neobičnom putu i sa svetom misijom, te kazniti zlu djecu. Treći se čin zbiva na Zemlji. Sv. Nikola dolazi uz pratnju anđela i đavola pozdravljajući publiku među kojima je mnoštvo dječice. Ovaj sveti biskup poučava ne samo djecu, nego i njihove roditelji i rodbinu govoreći im da budu dobri i marljivi, pobožni i velikodušni. Nakon toga dobra djeca dobivaju darove, jednom pak u raju vječnu radost; zločesta djeca bivaju šibana, jednom pak zadobit će vječnu muku u paklu ako ne isprave svoje životne pogrješke i ako ne postanu dobra Božja djeca. Na kraju sv. Nikola svima čestita Božić sa željom da žive u miru, ljubavi i slozi.