Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Budi iskren u molitvi, govori Gospodinu o svojim nevoljama

Kada u osobnoj molitvi ne govorimo Gospodinu o svojim nevoljama i ne molimo ga usrdno da ih izliječi, bolest postaje neizlječiva.

Evanđelje svete mise kazuje da “Isus istjerivaše đavla koji bijaše nijem. Kad iziđe đavao, progovori njemak. I mnoštvo se divilo”.

Bolest, tjelesni nedostatak koji obično nema nikakve veze s grijehom, simbol je stanja u kojemu se nalazi grješnik: on je duhovno slijep, gluh i oduzet… Ozdravljenja koja vrši Isus, osim što su stvarna i povijesna činjenica, također su i simbolična: predstavljaju duhovno ozdravljenje koje je Isus došao ostvariti među ljudima. Mnogi Isusovi čini prema bolesnicima slika su sakramenata.

Sveti Ivan Zlatousti protumačio je ovaj evanđeoski odlomak riječima: “Taj čovjek nije mogao sam izreći svoju molbu jer je bio nijem, a nije mogao ni druge zamoliti da prenesu njegovu molbu, jer đavao je vezao njegov jezik i zajedno s jezikom zarobio je njegovu dušu.” Đavao ga je potpuno zarobio.

Kada u osobnoj molitvi ne govorimo Gospodinu o svojim nevoljama i ne molimo ga usrdno da ih izliječi, kad ih ne uzmemo u obzir u duhovnom razgovoru, kada šutimo jer nam je oholost zatvorila usta, bolest postaje neizlječiva. Obično, ukoliko ne govorimo o zlima koje tište dušu, mi ni ne slušamo što nam Bog govori; duša postaje gluha za Božje zahtjeve, odbijamo slušati objašnjenja i razloge koji bi nas mogli vratiti na pravi put. S lakoćom ćemo otvoriti srce Bogu nastojimo li prihvatiti ovaj savjet: “…Nemoj se iznenaditi postaneš li svjestan da te opterećuje vlastito tijelo i ljudske strasti. Bilo bi šašavo i djetinje naivno da si tek sada spoznao da ‘ono’ postoji. Tvoja nesavršenost nije preprjeka, nego poticaj da se što više sjediniš s Bogom i tražiš ga neprekidno, jer on će te očistiti.”

Ponavljajući današnji pripjevni psalam svete mise: “O, da danas glas mu poslušate: ne budite srca tvrda”, odlučimo da se nikada ne ćemo odupirati milosti nego da ćemo uvijek biti iskreni.

Preuzeto sa bitno.net