Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

U ime Isusovo...

isus 11( Ponedjeljak, 2. 1. 2012. – fra Petar Ljubičić) U ime Isusovo sve započinjemo i činimo. Ovo je presveto i preslatko ime blagoslov, sreća, utjeha i spas. Posjeduje moć i veliku snagu. Ime Isus znači Bog pomaže ili Bog spašava. Snagom imena Isusova spašavamo se. Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.

 

Snagom imena Isusova opraštaju nam se grijesi. Snagom imena Isusova događaju se i čudesa. Snagom imena Isusova mnogi su progledali, izliječili se, uskrisili i spasili se. Zato se uvijek čvrsto uzdajmo u presveto ime Isusovo. U njemu je naša snaga i moć i naše vječno spasenje. Neka nam to sveto ime bude uvijek u srcu, u mislima i na ustima.

 

Isus Krist je početak, središte i svrha svega stvorenoga. Sve na nebesima i na Zemlji, vidljivo i nevidljivo, stvoreno je u Njemu, po Njemu i za Njega. On je prije svega i sve postoji u Njemu. Otac je nebeski sve stavio u  ruke Sinovljeve. Ime je Njegova Sina tako veliko i moćno da ispunjava nebo i Zemlju. Snagom toga imena pokreću se sva svemirska tijela; sja sunce, mje­sec i zvijezde.

Isus je jedini učitelj i otkupitelj ljudskoga roda. Samo je u Njegovu imenu spasenje. Imenu se Isusovu treba pokloniti svako koljeno na nebu i Zemlji, pa i u paklenome bezdanu (Fil 2, 10). Čovjek je stvoren za Krista, sve njegove sposobnosti i radna snaga. Zato kršćanin sve mora upraviti Kristu i sve raditi u ime Njegovo. Mnogi kršćani, pa i duhovne osobe, na to zaboravljaju te dok rade, pred očima imaju druge, zemaljske ciljeve, a ne Boga – Krista, vječnost. Takvima je nužno čuti opomenu apostola: „Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, za­hvaljujući Bogu Ocu po njemu“ (Kol 3, 17).

Što znači raditi u ime Isusovo? Što god radimo, budimo u posvetnoj milosti, sjedinjeni s Kristom. Ako smo  sjedinjeni s Kristom, pripada nam pravednost Kristova, naša dje­la pred Bogom imaju veliku vrijednost i zaslugu. Naše je djelo Kristovo jer Krist živi u nama. Tako svaki naš rad, ako nije zao, dobiva otkupiteljsko značenje za vrijeme i vječnost. Tko radi bez Krista i Njegove milosti, ništa ne čini za svoje spasenje.

Radite sve u jedinstvu s Kristom misleći na Krista; radite onako kako bi to Krist činio na vašem mjestu; činite sve u duhu po­sluha volji Oca Nebeskoga, kao Krist koji je rekao: „Moje je djelo vršiti volju onoga koji me je poslao“ (Iv 4, 34) . U radu se ne oslanjajte previše na svoje snage i znanje, nego tražite pomoć Kristovu. On je rekao: „Bez mene ne možete ništa učiniti“ (Iv 15, 5).

Tko radi u ime Isusovo, predaje se Bogu, radi za Boga, za vječnost! Snagom imena Isusova bivaju uslišane naše molitve i ispunjene opravdane želje. „Ako me što zamolite u moje ime, ja ću to učiniti“ (Iv 14, 14).

Sveti se Bernard ne umara pjevajući slavu imenu Isusovu: „Ono nas rasvjetljuje dok se o njemu propovijeda, hrani nas dok o njemu razmatramo, razblažuje nas dok ga zazivamo... Nije li nas u svjetlu tog imena Bog pozvao u svoje divno svjetlo? (...) Ne osjećamo li se okrijepljenima svaki put kad ga se sjetimo... Isus je med ustima, glazba uhu, kliktaj srca. Ali on je i lijek... Je li netko od vas rastužen? Neka mu Isus bude u srcu. Je li netko upao u grijeh ili očajan hrli u smrt? Nije li istina, ako zazove Isusovo ime – odmah će početi disati i živjeti!“ (sveti Bernard)

„Nema spasenja ni u komu drugomu, jer pod nebom nema drugoga imena koje je dano ljudima po kojemu treba da budemo spašeni.“

(Dj 4,12)