Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Čistoća srca

cistoca-srca 800 x 533

( Ponedjeljak, 17. prosinac 2012. - bitno.net ) Božić je poziv na unutarnju čistoću. Možda puno ljudi ništa ne vidi u ovom blagdanskom danu jer su slijepi za ono što je uistinu važno: srce im je puno materijalnih stvari ili prljavštine i bijede.

Nečistoća srca je ta koja nas čini neosjetljivima za Božje stvari, kao i za mnoge ispravne ljudske stvari, među kojima je suosjećanje nad nesrećama drugih. Iz čista srca rađaju se radost, sposobnost prodiranja u božansko, pouzdanje u Boga, iskreno kajanje, poznavanje sebe samih i svojih grijeha, prava poniznost i velika ljubav prema Bogu i prema drugima.

Što izlazi iz usta, iz srca izlazi. Cijeli čovjek ostaje ukaljan onim što se zbiva u njegovu srcu: zlim željama, opakim nakanama, zavišću, mržnjom… I ovi vanjski grijesi koje Gospodin nabraja, prije nego što su se očitovali, već su bili počinjeni u čovjekovoj nutrini. To je mjesto gdje se ljubi ili vrijeđa Boga.

Među svim ciljevima našega života samo jedan nam je doista potreban: stići na cilj koji nam je Bog pripravio, dostići nebo, ispunivši svatko svoj poziv. No, da bismo postigli takav cilj, trebamo biti spremni izgubiti sve ostalo i ukloniti sve što nas priječi na tom putu. Sve treba služiti kao sredstvo da se dođe do Boga; i ako je nešto, umjesto da bude sredstvo, zaprjeka, tada moramo to ispraviti ili napustiti. Gospodinove riječi su jasne: »Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao.«

Ako nam je srce čisto, znat ćemo prepoznati Krista u intimnosti molitve, u naporu rada, u događajima svakodnevnoga života. On živi i djeluje u nama bez prestanka. Kršćanin koji iskreno traži Gospodina, nalazi ga; jer sam Gospodin traži nas.