Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Prva Sveta Pričest u župi Bukovica

dsc_0158( Subota, 18. 6. 2011. - fra Petar Ljubičić) U nedjelju, na Duhove, 12. lipnja u crkvi sv. Franje Asiškoga u Bukovici slavljena je sveta Misa na kojoj je 25 prvopričesnika primilo Prvu Svetu Pričest. Prvopričesnike je pozdravila djevojčica koja još nije pošla u školu i izmamila veliki pljesak. Pozdravu su se pridružili i  prošlogodišnji Prvopričesnici.

Prva Pričest je veliki dan za župnu zajednicu. Dan radosti i zahvalnosti! Najljepši i najsvetiji dan za one koji prvi put pristupaju stolu Gospodnjem.

Fra Petar je pozvao Prvopričesnike da nikada ne zaborave ovaj milosni dan, trenutak susreta s Isusom. Isus nas je toliko ljubio, a posebice sve malene, da je nam dao najveći dokaz svoje ljubavi ostavši među nama zauvijek pod prilikama kruha i vina.

"Dragi prvopričesnici, maleni Božji prijatelji, miljenici i ljubimci Kristova srca, vaši su anđeli jutros plakali što nisu djeca. Oni samo mogu gledati Gospodina, a vi ćete ga primiti u svoje srce, svoju mladu dušu. Zato ste mu vi danas najbliži i najdraži! Ovo je danas vaš "Veliki četvrtak". Vi znate: na prvi Veliki četvrtak Isus je proslavio prvu svetu Misu, podijelio prvu svetu Pričest. Rekao je apostolima: "Uzmite i jedite! Ovo je moje tijelo... Ovo činite meni na spomen!"

Na ovaj sveti dan Isus i vas zove k sebi oko oltara, ponavlja vam velike svete riječi: Uzmite i blagujte me! Ovo je moje tijelo koje se za vas predaje…

Evo me k vama da ne zaboravite moju ljubav: dajem vam život, dajem vam kruh vječnoga života. Ne zaboravite nikada i nigdje ovaj veliki dan. Budite vjerni Isusu i neka vam on bude radost i sreća kroz čitav život!"

dsc_0087Roditelje je pozvao da budu primjer svojoj djeci u svemu, a posebice da zavole Isusa. Ako Vaše dijete bude volilo Isusa i živjelo za njega, volilt će i poštivat Tebe, majko i oče. Dokle god bude dijete volilo Isusa nećeš se morati stidjeti svoga djeteta i nećeš morati radi svoga djeteta suze lijevati…

Što više prolijete znoja vodeći djecu k Isusu, to ćete manje kasnije proliti suza.

Zbor je svojim lijepim i skladnim pjevanjem učinio da ovaj dan bude nezaboravan. Prvopričesnici su svojim recitacijama uljepšala ovu svečanost.