Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Kućni mob.: +38763/422-488 (WhatsApp i Viber)

Email: samostan.tomislavgrad@gmail.com

Uredovno radno vrijeme radnim danom:

8:00-12:30 i 13:30-16:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati;

četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 18:00 sati

Kovači: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Gle, kako je dobro i kako je milo, kao braća živjeti! (Ps 133)

 

Gle, kako je dobro i kako je milo, kao braća živjeti! (Ps 133)

 

U nedjelju 16. listopada naši trećari su se zajedno sa OFS-a Livno i OFS-a Ljubunčić odazvali na poziv mjesnog bratstva Suho Polje kod Kupresa. Uz nas su bili fra Niko Petonjić, župnik i duhovni asistent suhopoljskog MB OFS, fra Marko Jukić, bivši duhovni asistent mjesnih bratstava Livna, Suhog Polja i Ljubunčića te naš župnik i duhovni asistent fra Hrvoje Miletić.

Bilo je to franjevački veselo druženje uz roštilj i ugodan razgovor. Nakon ukusnog ručka, prošetali smo lijepim travnjakom do Gospinog kipa koji je smješten uz vanjski oltar. Kip je umjetničko djelo kipara Hrvoja Dumančića. Tu smo zajedno izmolili Vjerovanje, sedam Očenaša, Anđeoski pozdrav te zapjevali pjesmu Došli smo ti Majko draga. Na kraju, uz zahvalu našim domaćinima, dogovorili smo ovakvo lijepo druženje ponoviti u drugom bratstvu.

U srijedu 19. listopada dio našeg bratstva se uputilo na krunicu i večernju misu u župu Seonica kako bismo se zahvalili na svemu učinjenom i uručili oproštajni dar našem bivšem duhovnom asistentu fra Sretanu Ćurčiću koji je sada tamo na službi. Fra Sretan nas je lijepo dočekao i ugostio, a još ljepši je bio poticajni razgovor o franjevačkoj duhovnosti.

U petak 21. listopada za članove FRAM-e i OFS-a, a u organizaciji našeg bratstva imali smo životno svjedočenje mlade gošće Josipe Begić. Josipa je nacionalna vijećnica OFS-a BiH sa službom nacionalne povjerenice za Framu, članica uredničkog vijeća lista Franjinim stopama te urednica radio emisije „Iz evanđelja u život“ na radio postaji Mir Međugorje.

Josipa nam je govorila o tijeku svoga puta od srednjoškolske predane framašice preko „duplog članstva“ u Frami i OFS-u za vrijeme studija u Mostaru do svog ulaska u „Framu za odrasle“  - Franjevački svjetovni red. Dotakla se i svih franjevačkih službi koje je kroz to vrijeme obnašala, putovanja i zemalja koje je pohodila i iskrenih prijateljstava koja su obogatila njen duhovni život.

U nedjelju 23. listopada povodom proslave spomendana blažene trećarice Kraljice Katarine  u Kraljevoj Sutjesci održano je14. nacionalno hodočašće Franjevačkog svjetovnog reda.  Ove godine na proslavu su stigli uz mnoge druge hodočasnike i franjevački svjetovnjaci iz 31. bratstva iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Među njima je bilo i naše mjesno bratstvo Tomislavgrad. Sv. Misno slavlje predslavio je nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Miro Relota, u koncelebraciji gvardijana domaćina, fra Bone Tomića, našeg župnika i duhovnog asistenta fra Hrvoja Miletića te deset drugih svećenika koji su došli u pratnji hodočasnika.

Prigodnu propovijed Fra Miro je započeo pozdravima i porukom provincijala Bosne Srebrene, fra Zdravka Dadića, a u nastavku je podsjetio na život blažene kraljice Katarine, uspoređujući njene vrline i djelovanje sa franjevačkim načinom života trećoredaca: „Blažena kraljica Katarina je zaštitnica trećoredaca, uzor trećoredcima. Neće se od vas tražiti da podnosite žrtve kakve je podnijela ova blaženica. Ali se traži da nasljedujete njezin duh plemenitosti, poučavanja drugih, pomaganja drugima. Nije pomaganje samo darivati novac, ili hranu i odjeću. Ima više onih koji su potrebni lijepe riječi, potrebni razumijevanja, potrebni našeg praštanja, našeg poštovanja.“ – poručio je fra Miro. Nakon sv. Mise, hodočašće je nastavljeno u bratskom druženju i franjevačkom zajedništvu.

Na povratku smo pohodili naše sestre drugog franjevačkog reda, sestre klarise koje borave u samostanu u  Brestovskom. Njihova lica koja zrače blaženim mirom i radošću govore više od svih riječi o njihovom Bogu predanom načinu života.