Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Proslava svetog Stjepana Prvomučenika u Stipanićima

sam_0278( Četvrtak, 18. 8. 2011. – Vesna Jurčević) Zajednica vjernika crkve sv. Stjepana u Stipanićima ove godine lijepo je proslavila blagdan svoga zaštitnika, prvomučenika cijele crkve Božje, sv.Stjepana.

Nije uvijek tako bilo da je se slavila trodnevnica ususret samog blagdana, ali Božjim proviđenjem i zalaganjem vjernika i svećenika, zadnjih nekoliko godina kroz takva tri dana imala se prilika popratiti koristan program u svrhu duhovne obnove vjernika.

Tako su ove godine voditelji programa trodnevnice bili: prvi dan, 4. kolovoza, fra Željko Barbarić, drugi dan, 5. kolovoza fra Branimir Novokmet i treći dan, 6. kolovoza fra Petar Ljubičić. U sva tri dana vjernici su imali priliku ispovjediti se tijekom molitve krunice, a nakon misnog slavlja mnogi su ostali na klanjanju bdjeti uz Isusa. Naravno, lijepo je bilo vidjeti i čuti naše mlade svećenike, fra Željka i fra Branimira, koji su tek počeli svoj put propovijedanja vjere, a fra Petar je kao i uvijek lijepo govorio kroz primjere svjedočanstava.

sam_0285Na blagdan sv. Stjepana, 7. kolovoza, vjernici su u procesiji prošli kroz crkveno dvorište noseći kip sv. Stjepana, te nastavili misno slavlje u crkvi. Slavlje je predvodio fra Ivan Kasalo, sa još dva svećenika u koncelebraciji, fra Velimirom Bagavcem i fra Nikom Leutarom. Slavlje je uistinu bilo predivno, misa je popraćena lijepim pjevanjem zbora sv. Stjepana iz Stipanića, ali ono što se danima komentiralo jest kako je fra Ivan Kasalo svojim razmišljanjem pogodio u srž problema današnjice, u obitelji, među ljudima, a to je nedostatak komunikacije i ljubavi, a s drugu stranu previše je pohlepe i koristoljublja. Svi smo bili presretni i Bogu zahvalni za takve riječi.

Dobro je da se u vremenima u kakvim živimo naša mala zajednica vjernika može ponositi ovakvim događanjima i nadamo se da će se broj onih koji će aktivno sudjelovati  uvijek povećavati…jer svoju vjeru moramo ne samo ispovijedati, nego hrabro svjedočiti, poput svetog Stjepana!!!