Kontakti i uredovno radno vrijeme

Trg Fra Mije Čuića 1, 80240 Tomislavgrad

Tel: +387(0)34/356-800

Email: zupa.duvno[at]biskupija.md-tm.ba

Uredovno radno vrijeme radnim danom: 8:00-12:00 i 15:00-18:00.

Nedjeljom i svetkovinama: nakon sv. misa

Raspored misa

Nedjeljom i svetkovinama u Župnoj crkvi:

7:30, 9:00, 10:30, 12:00 i 18:00 sati

Radnim danom u Župnoj crkvi: 7:00 sati; četvrtkom u Župnoj crkvi u 7:00 i u 19:00 sati

Kovači: 9:00 sati (nedjeljom i scetkovinama)

Stipanići: 10:00 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Širokovac: 11:30 sati (nedjeljom i svetkovinama)

Starački dom: petkom u 10:00 sati

Proslavljena B.D.M. Kraljica Hrvata na Širokovcu

p1010949( Utorak, 23. 8. 2011. – Ratka Jurič) Vjernici ove filijale i ove godine su proslavili blagdan svoje zaštitnice BDM Kraljice Hrvata. Prvih godina vjernici su slavili zaštitnicu samo pučkom svetom misom.

Do prije nekoliko godina uveden je i program Trodnevnice koja je ove godine započela u četvrtak 18. kolovoza, koju je predvodio fra Petar Ljubičić, župni vikar u Bukovici, drugi dan trodnevnice predvodio je fra Mate Puđa župni vikar u Zaostrogu, i treći dan trodnevnicu je predvodio fra Josip Mioč. Dva dana trodnevnice, točnije u četvrtak i subotu vjernici su mogli ostati na euharistijskom klanjanju koje je bilo poslije svete mise. Na drugi dan trodnevnice bio je blagoslov djece i majki, a kasnije i prijevoznih sredstava automobila, bicikla, čak i štapova za stare i nemoćne. U sva tri dana vjernici su mogli obaviti svetu ispovijed.

            Bilo je tako lijepo čuti propovijedanja već spomenutih svećenika koji su govorili o obitelji, njenoj važnosti i ulogi, o odnosu roditelja prema djeci, i djece prema roditeljima. Kroz razne primjere svećenici su istakli da je zajednička molitva pravi put prema skladnoj obitelji. Svojim razmišljanjima dali su poticaj mladima koji žele stupiti u sakrament braka i naglasili su da se ne boje te velike životne odgovornosti.

p1010948Blagdan BDM Kraljice Hrvata 21. kolovoza vjernici su započeli procesijom s kipom BDM kroz crkveno dvorište i oko same crkve, zatim misnim slavljem u crkvi. Slavlje je krenulo ulaznom pjesmom crkvenog zbora ''Kraljica Hrvata'' koje je predvodio fra Ivan Dugandžić, župni vikar u Čitluku uz nazočnost još tri svećenika fra Velimira Bagavca, fra Josipa Mioča i župnika fra Gabrijela Mioča. Slavlje je bilo predivno, popraćeno propovijednom riječi fra Ivana Dugandžića. Cijelo misno slavlje je praćeno lijepim pjevanjem crkvenog zbora ''Kraljica Hrvata''. Fra Ivan je govorio o Blaženoj Djevici Mariji, o njenom bezgrješnom začeću, o njenoj milosti i životu bez grijeha. Lijepo je bilo čuti nekoliko primjera iz poznatijih svetišta Lurda, Fatime i našega hrvatskoga mjesta Međugorja. Naveo je koliko je zla prisutno u svijetu i kako je malo potrebno da ono uđe među nas, naše obitelji i sve ljude. Istaknuo je važnost Gospinih poruka, dakle koliko je potrebno moliti, svjedočiti svoju vjeru. Na tomu smo mu iskreno zahvalni, i nadamo se da će iz godine u godinu ovakvim svečanim okupljanjem Božja riječ doprijeti do svakoga pojednica.